De kracht van de harp 

 

 


Coachen met inzet van paarden!

Wat is Equine Assisted Coaching?

Bij Equine Assisted Coaching wordt de hulp van paarden ingeroepen bij het coachen van mensen. Coach en paard werken samen om de coachee te stimuleren over zichzelf en anderen na te denken en zijn eigen oplossing te vinden door middel van ervaringsgericht leren.

Waarom paarden?

Paarden kunnen mensen innerlijk raken, maar ook intimideren door hun kracht en grootte, wat op een natuurlijke manier kans biedt om angst te overwinnen en zelfvertrouwen te ontwikkelen.
Bij het uitvoeren van activiteiten zorgen ze voor prachtige metaforen voor het omgaan met allerlei situaties in het leven. De kleinste non-verbale signalen worden door paarden opgemerkt, ze kunnen menselijke lichaamstaal daardoor feilloos spiegelen.


Voor wie?
Voor iedereen die ervoor open staat om zich verder te ontwikkelen. Voor zowel individuen als kleine groepen. Leer in jouw eigen kracht te staan met behulp van het paard!
Het coachen is ervarings- en oplossingsgericht. Het uitgangspunt is dat iedereen zelf de oplossing voor zijn/haar vragen in zich heeft; het paard helpt ons om hier bewust van te worden.

De vragen kunnen individueel van aard zijn, bv. grenzen aangeven, balans tussen gevoel en verstand, maar het kan ook gaan om specifieke problemen die spelen binnen een groep of team, bv. samenwerking verbeteren. Ervaring met paarden is niet noodzakelijk. Ben je bang voor paarden, dan is het mogelijk om hieraan te werken en deze angst (voor een groot deel) te overwinnen. 

Hoe werkt het?
De focus ligt op het ontwikkelingsproces van de mens en niet op het trainen van het paard.
De activiteiten vinden plaats op de grond, naast het paard. Bij de omgang met paarden komen veel zaken op een natuurlijke manier aan de orde. Denk aan non-verbale communicatie, leiderschap, assertiviteit, creativiteit, samenwerking, vertrouwen. Paarden leven in het hier en nu, ze reageren daardoor eerlijk en direct op wat er gebeurt in hun omgeving. Ze oordelen niet, geven eerlijke feedback en hebben een enorme capaciteit om te vergeven.

Aanbod:
- individuele coachsessie (1,5 uur inclusief koffie of thee met wat lekkers)
 
begeleiding voor mensen met speciale behoeften
  (zoals bijvoorbeeld bij hooggevoeligheid, autisme, verstandelijke en/of lichamelijke         beperking, dementie, afasie)
- wandelcoaching (met het paard de natuur in)
- coachsessie met de harp
 
Wil je graag meer informatie dan kun je bellen of mailen naar:

Tel. 06-34405815
E-mail: dekrachtvanhetpaard@ziggo.nl
 


Hartelijke groet,

Yolanda Cremers
Neer