De kracht van de harp 

 


De harp en dieren:

Ik merkte dat mijn paarden anders reageerden als ik op de harp had gespeeld. Blijkbaar straalde ik een soort rust uit die voor hun voelbaar was.
Ik ben toen een keer voor de omheining van de wei gaan zitten met de harp. 
De paarden kwamen meteen naar mij toe, en stonden heel ontspannen, met de ogen half dicht te luisteren naar de klanken van de harp. Dat was een mooie ervaring. Zelf voelde ik mij ook heel ontspannen. Door dit indirecte contact merkte ik al een aantal veranderingen. Dat maakte me nieuwsgierig hoe het zou zijn als ik in de wei zou gaan zitten met de harp, tussen de paarden.

Dit was een heel bijzondere ervaring. De paarden kwamen beide om mij heen staan. Boy met zijn hoofd bij mijn gezicht, en Floor legde haar hoofd op mijn schoot. Zo vormden we een mooie eenheid samen. Ze bleven ook lange tijd zo bij me staan. Het was een heel bijzonder en vredig moment...

Later is shetlander Bas de kudde komen versterken, en ook hij reageerde heel ontspannen op de klanken van de harp.
Ik ben daarna de harp in gaan zetten bij het coachen met de paarden. (meer informatie hierover vindt je op mijn pagina: "De kracht van het paard")

Onze hond Dies komt bijna altijd bij mij liggen als ik op de harp speel, vaak tegen de harp aan, zodat hij ook de trillingen kan voelen. 

Verder heb ik de harp ingezet toen een van mijn katten ernstig ziek werd, dit in combinatie met Jin Shin Juytsu. Het heeft Amber en mij veel rust gegeven in deze moeilijke periode. 
En voor haar maatje Milou probeer ik met de harp een troost te zijn nu Amber er niet meer is.

Sinds 2019 ben ik de harp ook in gaan zetten voor andere dieren met verschillende hulpvragen, zoals bijvoorbeeld, onrust, angst, gedragsproblemen of puur voor wat extra ontspanning. Vaak werkt dit ook door op de baasjes. Het maakt mij niet uit welk dier, ik sta bijna overal open voor. 

Het is moeilijk in woorden uit te leggen wat het effect op de harp bij dieren is, vandaar de foto-impressie van een aantal harpsessies bij dieren. 

Heb je vragen, of zou je graag meer informatie willen, neem gerust contact op:
dekrachtvandeharp@ziggo.nl